Fotboll

Fyra vanliga betting misstag på fotboll & hur du undviker dom

De flesta som bettar på fotboll online, kan förbättra sitt spelande endast genom att ändra några små saker. Många känner inte till de oskrivna regler som rutinerade spelare följer för att lyckas. Genom att använda deras enkla knep kan man förbättra sitt spelande avsevärt. Denna artikel ger en grundläggande förklaring till de vanligaste misstagen och hur undviker dom.

1. Du försöker vinna tillbaka en förlust

Ett av de vanligaste misstagen folk gör när de bettar på fotboll är att de försöka vinna tillbaka en insats de har förlorat. En sådan handling är endast baserad på känslor, och kommer att leda till dåliga bedömningar. Förmågan att hålla sig lugn och acceptera en förlust är nyckeln till att vara framgångsrik inom odds betting på fotboll. Personer som omedelbart försöker vinna tillbaka förluster tar oftast dåliga beslut och det slutar bara med förlust på lång sikt.

Gör så här istället

Om du förlorar ett bett gör som proffsen, acceptera din förlust och gå vidare.

2. Du bettar efter hjärta, inte efter hjärna

Att backa sitt eget lag bara för att du vill att dom ska vinna, kommer inte att öka din vinstchans. Låt inte dina känslor komma i vägen när du bettar. Titta på varje spel på ett rationellt sätt, för vi pratar om att vinna eller förlora pengar som du har jobbat hårt för. En oskriven regel är att du bör undvika att betta på matcher som du har en känslomässig koppling till. Om du bettar på ditt lag och de förlorar, blir du dubbelt så upprörd. Många gör också misstaget att satsa mot sitt lag, för att de blir upprörda på sitt lags prestation.

Gör så här istället

Om du inte kan agera rationellt, håll dig då borta från matcher som du har en känslomässig koppling till. Det finns gott om andra matcher att betta på istället.

3. Du blir girig

Det är ibland frestande att betta på spel med riktigt höga odds i hopp om att du kommer att vinna stort. Du måste komma ihåg att oddsen är höga för att sannolikheten för det spelet är låg, och därför erbjuder spelbolaget de oddsen. Det här är ett vanligt beteende inom betting på fotboll, där vardagsspelaren bettar på de stora spelen för att få in en högoddsare. Folk vill alltid ha mer.

Gör så här istället

Håll dig till realistiska spel och bli inte frestad av jakten på storvinsten. Det är säkrare med flera småvinster. Det är troligare att det kommer leda dig till en stor vinst över tid.

4. Du spelar på samma spelbolag

Vi har alla spelbolag vi gillar mer än andra. Det ligger i människans natur att hålla fast vid vad vi vet eller det vi litar på. Men ett spelbolag kommer inte alltid att erbjuda dig de bästa oddsen varje gång. Ett spelbolag kan t.ex. ha bäst odds på Premier League medan ett annat har bäst odds på Allsvenskan eller fotbolls VM. Det kan variera för olika lag eller specifika spel. Var medveten om att oddsen som erbjuds kanske inte är det bästa som finns.

Gör så här istället

Testa dig runt bland olika spelbolag. Se vad t.ex. NordicBet, Betsafe, LeoVegas Sport eller Unibet erbjuder. Hitta det spelbolaget som passar ditt spel. Som ny spelare på ett spelbolag kan man ofta ta del av en välkomstbonus eller oddsboost.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

To Top