Sverige matcher i fotbolls VM

Lottningen är avgjort för fotbolls VM 2018, som av har avspark i Ryssland i sommar. Sveriges spelschema bjuder på matcher mot Sydkorea, Tyskland och Mexiko i grupp F. Sverige kommer att spela fotbolls VM för första gången sedan 2006 och kommer att öppna sin resa i turneringen mot Sydkorea den 18 juni i Nizhny Novgorod.

Spelschema Sverige fotbolls VM 2018

No games found for sverige-2

Fotbolls VM Sverige

Efter grupplottningen hamnade Sverige i grupp F tillsammans med Tyskland, Sydkorea och Mexiko. På pappret ser grupp F ut som en av de tuffaste grupperna, men det är en grupp Tyskland kommer sannolikt att vinna om de ska undvika Brasilien under de senaste 16. Brasiliens är tydliga favoriter till topp Grupp E framför Schweiz, Costa Rica och Serbien.

sverige fotbolls vm

Utan Zlatan Ibrahimovic, som avgick från landslaget efter fotbolls EM 2016, lyckades Sverige återigen komma tillbaka till världsmästerskapet, efter att ha misslyckats med att nå VM de två senaste gångerna. Zlatan Ibrahimovic har dock sneglat på en chans att spela i fotbolls VM 2018, även om tränaren i Sveriges landslag är övertygad om att veteran-anfallaren inte har någon faktiskt önskan att återvända.

Alla matcher i fotbolls VM

Visa: Hela spelschemat fotbolls VM 2018

sverige fotbolls vm svff

Svenska fotbollsförbundet

Vi tackar SvFF för det fantastiska med svenska landslaget. Lär mer om förbundet om deras arbete för svensk fotboll. Svenska fotbollförbundet (SvFF) är fotbollens styrande huvudkontor i Sverige. De organiserar fotbollsligorna Allsvenskan, Damallsvenskan och herrarnas och kvinnornas landslag. De är baserad i Solna och är grundade-medlemmar av både FIFA och UEFA. SvFF stöds av 24 distriktsorganisationer.


To Top